joi, 20 decembrie 2018


        Așa după cum sunt oameni pe care nu se merită să-i privești în ochi pentru că în privirea lor nu se află nimic, există și acele ființe minunate ale căror priviri îți înfrumusețează zilele, sunt calde și acolo le citești sufletul.
        Una dintre acele ființe și nu unica din familia mea din fericire, am fost aleasă să-i dau viață într-o zi geroasă dar însorită de 20 decembrie. A fost unică și de neuitat ființa minunată de atunci și indiferent din ce punct de vedere aș privi, adultul de acum mi-aduce aceeași căldură și bucurie în suflet la fel ca atunci când a venit pe lume.
        „Cerul i-a dăruit omului, spre a-i recompensa toate greutăţile, trei lucruri: speranţa, visul şi zâmbetul...”— Immanuel Kant
        Pronia m-a surprins... cea mai minunată descoperire, aceea de a da naștere unei ființe minunate, imposibil de realizat vis... apoi mi-a răsplătit așteptarea grea, momentele de cotitură de multe ori critice cu aducerea pe lume a unui minunat fecior bălai, superb. Nu poți să crezi că totul poate fi atât de sublim, apoi devine incredibil dar... a fost bine, chiar dacă așteptările deveniseră incredibil de realizat spre sfărșitul sarcinii. Eram învingători în fața întâmplărilor nefavorabile amândorura, se pare că fusesem aleși să continuăm, avusesem curajul și nu pierdusem speranța chiar dacă obosisem.
        „La răscruce de viaţă nu există indicatoare.” — Charlie Chaplin
        Ajunsesem acolo, eram învingători în ciuda faptului că totul era în defavoarea noastră dar... se pare că se terminase ghinionul. Anii ce-au urmat au fost cu sănătate, bucurie și mai ales armonie, multă armonie și liniște. A trecut vremea iar copilul cu bucle bălaie, minunat și vesel ai cărui ochi râdeau și ne aduceau zâmbetul pe buze, a devenit un bărbat fermecător. Oricare ar putea fi visele părinților se pare că fiul nostru ne-a oferit mulțumirea de a ni le transforma în realitate și privim cu bucurie cum se străduiește zilnic să devină Om de Omenie așa după cum și noi luptăm mereu să rămânem.
        „Mergi în viață cu o licărire în ochi, cu un zâmbet pe faţă şi cu un scop măreţ în inimă.” — William James
        D-zeu ne- a răsplătit așteptările, suntem onorați să fim părinți ai unui asemenea fiu, ne rămâne doar să ne iubim și să ne trăim viețile în armonie unii cu ceilalți bucurându-ne de tot  ceea ce ne face plăcere.
        Pur și simplu viața nostră are liniște, bucurie de a fi mereu și chiar și la tristețe sufletele noastre se sprijină și regăsim calea doar împreună.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu