luni, 15 mai 2017



Ești avut și mereu te preocupă felul în care-ai putea să-ți schimbi banii pe noi și noi lucruri materiale, lucruri care paradoxal au să te facă din ce în ce mai nemulțumit și mai doritor de altceva... mult mai mare, mai spectaculos, mai opulent dar... 
Ai arginți care pot fi investiți mereu în cu totul alteva... ai neliniști care-ți alungă dragostea adevarată și oamenii sinceri din preajmă, complet dezinteresați de ceea ce le-ai putea oferi din preaplinul tău, somnul liniștit și plăcerea de a  te bucura de lucruri simple care nu-s convertibile in cifre dar... 
Ai câștigat tu, marele ales al Norocului, născut sub o Stea strălucitoare iar Peștișorul de Aur ți-a îndeplinit demult cele n-dorințe dar... numărul lucrurilor pe care le-ai dobândit  sunt mult prea multe dar prea inutile unei singure ființe și te-ai transformat din stăpân atâtor bunuri în sclavul grijilor că oamenii care-ți sunt alături vor doar avuția ta, apoi temerea că într-o zi... când sosi-va și la tine clipa, oare cine va irosi agoniseala ta?! 
Oare cât de mulțumit ești când ai uitat de ființe ce trebuia să le porți în suflet dar și de lucrurile simple care fac fericit chiar și cel mai umil muritor?!
Rămâi pe un piedestal înalt dar amintește-ți totuși că uneori ceea ce strălucește de-ți ia ochii poate fi doar o poleială și nu aur pur așa cum aveai tu impresia!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu